söndag 26 oktober 2014

CHOKLADTÅRTA MED HALLONKESELLA 8 BITAR .

Någon som fyller år ?

Prova att göra denna snabba, supergoda tårta .

3 ägg
1,5 dl strösocker
0,25 dl vetemjöl
0,75 dl potatismjöl
2 msk kakaopulver
1 tsk bakpulver

FYLLNING:
1 dl Hallon kesella
1 dl vispad mellangrädde
6 dl frysta hallon
Ev.. 2 dl frysta vinbär eller
jordgubbar

SÅ HÄR GÖR DU:
VISPA ägg och socker pösigt i 5-6 min.
Blanda mjölsorterna, kakao och bakpulver
och rör försiktigt ner i smeten .
Klä en långpanna med bakplåtspapper . ( 38 x 25 cm i botten )
BRED ut smeten och grädda i 225 - 250 grader
i ca 5 minuter.
Låt tårtbotten kallna .
Dela den försiktigt i 3 avlånga bottnar.
BLANDA Kesella Gourmet, och vispad grädde.
Vänd försiktigt ner ca hälften av bären .
Bred massan över bottnarna .
LÄGG ihop dem på ett serveringsfat

GARNERA med bär eller jordgubbar,
innan det är dags att servera .

LYCKA TILL!

Inga kommentarer: