söndag 26 oktober 2014

PHILADELPHIA - RULLE

Hej igen !

Har Ni smakat denna jättegoda  rulltårta ?

3 ägg
1 1/2 dl socker
3/4 dl potatismjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
FYLLNING:
1 burk (200 g ) Philadelphiaost
1 dl florsocker
1 äggula
rivet skal av 1 citron
eller apelsin
1 - 2 tsk vaniljsocker

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 250 grader .
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna
ca  30 x 40 cm.
Vispa ägg och socker till en mycket pösig smet .
Blanda potatismjöl , kakao och bakpulver och
sikta ner det i äggsmeten .
Blanda om försiktigt , VISPA INTE .
BRED ut smeten på papperet i långpannan.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen tills kakan
fått fin färg ca 5 min .
Lägg ett bakplåtspapper på bänken och strö
på lite strösocker .
STJÄLP upp kakan och dra av papperet som
den gräddats på .
Pensla på papperet med lite KALLT VATTEN
så lossnar den lättare .
LÅT kallna .
RÖR ost och florsocker smidigt.
Blanda i äggula och citronskal .
Smaksätt med vaniljsocker .
BRED ut krämen på kakan och rulla ihop den .
Rulla in kakan i papperet och låt den ligga i
kylskåp tills den ska serveras .

TREVLIG KAFFESTUND !

Inga kommentarer: