fredag 6 juni 2014

MARIANNES PAJ 4 PORT.

Den här är mmm...så god !

DEG:
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl kesella
FYLLNING:
200 g nötfärs
smör,  till stekning
salt å peppar
2 ST korvar typ chorizo -typ
1-2 tsk pizzakrydda
1 dl riven ost

ÄGGSTANNING:
2 dl CREME Fraiche
3 ägg

SERVERING:
körsbärstomater 6-8 stycken.

Så här gör DU:
BLANDA samman degen i en matberedare
eller för hand .
Kavla ut degen och lägg i en form ca 25- 27 cm i diam.
Nagga och sätt in i kylen .
BRYN köttfärsen smulig , krydda med salt å peppar .
Tillsätt korven i slantar och låt dem steka med ett
par minuter .
Smaka av med pizzakrydda .
Låt svalna .
LÄGG  färsröran och riven ost i pajskalet.
Vispa samman äggstanningen och krydda med
salt å peppar .
Häll stanningen över fyllningen , lägg i hela tomater .
GRÄDDA pajen i 200 grader 35 - 40 minuter eller
tills den stannat och fått fin färg .

SERVERA med en grönsallad till .

LYCKA TILL!

Inga kommentarer: