söndag 1 februari 2015

POTATISMOSGRATÄNG med ROSMARINKARRE' 2-6 PORT .

Hej !

Idag blir det söndagsmiddag.

1 kg GRISKARRE' med ben
1 tsk salt
1 tsk smulad rosmarin

POTATISMOSGRATÄNG:
1 kg potatis
2 dl vispgrädde
3 msk smör
2 äggulor
4 dl riven, lagrad ost
1 /2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar

SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT ugnen på 175 grader.
Gnid köttet med salt och rosmarin.
Lägg det i en ugnssäker form .
Stick in en köttermometer från kortsidan
så att hela termometerröret är inne i köttet .
Stek i ugnen tills termometern visar 85 grader,
ca 1 1/2 timme .
Låt köttet vila inlindat i folie .
SÄTT ugnen på 225 grader.
Skala potatisen .
Skär i skivor .
Koka i vatten tills de är mjuka .
Häll av vattnet .
Mosa potatisen .
Tillsätt grädde och smör .
Vispa gärna med elvisp .
Rör ner äggulor och ost .
Smaksätt med salt och peppar .
Bred ut moset i en smord och ugnssäker form .
GRÄDDA i ugnen 15-20 minuter .

SKÄR loss köttet från benet och skär det i skivor .

SERVERA köttet med potatismosgratängen och en sallad .

Överblivet går bra att frysa.

LYCKA TILL !
SMAKLIG MÅLTID !

Inga kommentarer: