söndag 1 februari 2015

REVBENSSPJÄLL MED USA - SALLAD. 4 PORT.

Hej !
Jag äter inte så mycket kött , men det här är jättegott !

1kg revbensspjäll
1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
1 tsk ingefära (malen)
1 /2 dl senap

SALLAD :
500 g vitkål
1 stjälk blekselleri 1 äpple
3 msk vinäger
1 msk senap
3/4 dl majonnäs
3 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar

TILL GARNERING:
Rädisor och persilja .

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Blanda salt kryddor och senap .
Lägg spjället i en ugnssäker form med bensidan upp .
Bred på knappt hälften av senapsblandningen.
Stek i ugnen  ca 45 min.
Vänd spjället och bred på resten av blandningen på köttsidan .
STEK ytterligare ca 45 min.
SKÖLJ och riv vitkålen grovt på ett rivjärn .
Skär sellerin i tunna  strimlor .
Skala och riv äpplet .
BLANDA vinäger , senap , majonnäs och grädde .
Smaksätt  med salt och peppar .
BLANDA  alltsammans i en skål .

GARNERA med rädisor skurna i skivor och finhackad persilja .

SKÄR upp köttet .
SERVERA med  salladen och bröd till .

SMAKLIG MÅLTID !

Inga kommentarer: