Hej !
Jag äter inte så mycket kött , men det här är jättegott !
1kg revbensspjäll
1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
1 tsk ingefära (malen)
1 /2 dl senap
SALLAD :
500 g vitkål
1 stjälk blekselleri 1 äpple
3 msk vinäger
1 msk senap
3/4 dl majonnäs
3 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
TILL GARNERING:
Rädisor och persilja .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Blanda salt kryddor och senap .
Lägg spjället i en ugnssäker form med bensidan upp .
Bred på knappt hälften av senapsblandningen.
Stek i ugnen ca 45 min.
Vänd spjället och bred på resten av blandningen på köttsidan .
STEK ytterligare ca 45 min.
SKÖLJ och riv vitkålen grovt på ett rivjärn .
Skär sellerin i tunna strimlor .
Skala och riv äpplet .
BLANDA vinäger , senap , majonnäs och grädde .
Smaksätt med salt och peppar .
BLANDA alltsammans i en skål .
GARNERA med rädisor skurna i skivor och finhackad persilja .
SKÄR upp köttet .
SERVERA med salladen och bröd till .
SMAKLIG MÅLTID !
söndag 1 februari 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar