fredag 10 april 2015

SILVERKAKA MED RUSSIN .

Hej igen !

Någon , som minns denna gammaldags kaka ?
För min del , fick jag smaka den till en kopp te.

200 g smör / margarin
2 1/2 dl strösocker
2 tsk pressad citronsaft
3  dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
5 äggvitor
1 dl russin

Så här gör Du:
SÄTT ugnen på 200 grader .

SMÖRJ och bröa en kransform , rymd ca 1 1/2 liter.
RÖR  fett och socker vitt och poröst .
VISPA  äggvitorna till mycket hårt skum.
SIKTA ner vetemjölet blandat  med  bakpulvret
och saltet.
Tillsätt hälften av äggvitorna och rör samman  smeten .
VÄND försiktigt ner resten av vitorna samt russinen .
Häll smeten i formen .
GRÄDDA på galler i nedre delen av ugnen ca 40 minuter .
LÅT  kakan svalna lite i formen  innan den stjälps upp
på galler för att kallna .
SIKTA  lite florsocker över kakan vid servering .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: