söndag 12 april 2015

VRIDNA DINKELBAGUETTER 8 ST.

Hej!
I dag var det så kallt ute , så jag bestämde mig för att
baka dessa bröd ,  när jag kom hem igen .

Så vi sätter väl igång !!

50 g jäst
1 msk honung
3 tsk salt
1 liter vatten
2 dl mjölk
1 liter FULLKORNSDINKEL
1liter DINKELSIKT
8 dl vetemjöl

Så här gör Du :
RÖR ut jästen i honungen .
Tillsätt  salt och fingervarm degvätska .
Rör ner DINKELMJÖLET lite i sänder och
fortsätt med vetemjölet .
Arbeta ihop den lösa degen .
Strö över lite vetemjöl .
Täck med en bakduk och låt jäsa i ca 1 1/2 timme.
TIPPA ut degen på mjölat bakbord , platta till den
(knåda inte ) och strö över lite vetemjöl .
Skär till långa baguetter .
VRID dem till spiraler och lägg på en plåt .
Sätt in i ugnen och häll samtidigt ut 1/2 dl vatten
i bottnen av ugnen .
GRÄDDA  i   250 GRADER i ca 12 minuter
eller tills Baguetterna fått fin färg .
LÅT svalna under bakduk för att bevara  den
knapriga brödskorpan .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: