Hej igen !
Nu är jag sugen på något gott till kaffet !
Så då gör jag den här !
KAKA:
3 dl vetemjöl (180 g )
1 1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk ingefära (malen)
1/2 tsk salt
1 apelsin
200 g smör /margarin
4 ägg
4 dl rörsocker eller strösocker
KOKOSTOPPING:
125 g smör
1 dl mörk sirap
1 dl färskpressad apelsinsaft
2 dl socker
6 dl kokos
Så här gör DU:
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna , ca 30 x 40cm .
KAKA :
BLANDA mjöl, kakao ,Vaniljsocker ,ingefära och salt
i en bunke.
SKÖLJ apelsinen , riv skalet och pressa ur saften .
SMÄLT smöret i en kastrull.
Rör ihop ägg , socker och smör .
Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och rör till
en jämn smet.
Vänd ner apelsinskalet.
BRED ut smeten i långpannan och GRÄDDA
MITT i ugnen ca 10 minuter.
KOKOSTOPPING:
SMÄLT smöret i en vid kastrull .
Rör ner övriga ingredienser och låt KOKA ca 5 minuter.
BRED ut blandningen jämt över kakan och
GRÄDDA ytterligare ca 10 minuter.
Låt kakan svalna lite , skär den sedan i rutor.
(Det går lika bra att grädda kakan i två formar )
LYCKA TILL!
söndag 10 maj 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar