söndag 10 maj 2015

CHOKLAD OCH KOKOSRUTA MED APELSIN . 30 - 40 BITAR.

Hej igen !

Nu är jag sugen på något gott till kaffet !
Så då gör  jag  den här !

KAKA:
3 dl vetemjöl (180 g )
1 1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk ingefära (malen)
1/2 tsk salt
1 apelsin
200 g smör /margarin
4 ägg
4 dl  rörsocker eller strösocker

KOKOSTOPPING:
125 g  smör
1 dl mörk sirap
1 dl färskpressad  apelsinsaft
2 dl socker
6 dl kokos

Så här gör DU:
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.

Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna , ca  30 x 40cm .
KAKA :
BLANDA mjöl, kakao ,Vaniljsocker ,ingefära och salt
i en bunke.
SKÖLJ apelsinen , riv skalet och pressa  ur saften .
SMÄLT smöret  i en kastrull.
Rör ihop ägg , socker och smör .
Sikta ner mjölblandningen  i äggsmeten  och rör till
en jämn smet.
Vänd ner apelsinskalet.
BRED ut smeten i långpannan och GRÄDDA
MITT i ugnen ca 10 minuter.

KOKOSTOPPING:
SMÄLT smöret i en vid kastrull .
Rör ner övriga ingredienser och låt KOKA  ca 5 minuter.
BRED ut blandningen jämt över kakan och
GRÄDDA  ytterligare ca 10 minuter.

Låt kakan svalna lite , skär den sedan i rutor.

(Det går lika bra att grädda kakan i två formar  )

LYCKA TILL!

Inga kommentarer: