måndag 4 maj 2015

UP-SIDE-DOWN-KAKA .10 BITAR.

Hej igen !

Har Du aldrig provat den här typen av kakor förr
så är det kanske dags nu !
Kakan är inte alls svår att göra och blir mycket god .

50 g smör/margarin
2 ägg
1 1/2 dl rörsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver3/4 dl ananas spad

TILL FORMEN :
2 msk smör
4-5 ananasringar i eget spad
2-3 msk BRUN FARIN
1påse  röda cocktailbär
UGN:175 GRADER

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smör eller margarin och låt det svalna av.

TILL FORMEN:
Lägg smöret i en form , ca 20-22 cm i diameter
och ställ på ljummen platta  så att smöret precis smälter.
Låt ananasen rinna av  och SPARA SPADET .
STRÖSSLA  farinsocker över det smälta smöret
i formen .
LÄGG ut ananasringarna i  formen  med de röda
cocktailbären  i hålen och mellanrummen.
VISPA  ägg , socker och vanilj riktigt vitt och pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver .
Blanda ANANAS-SPADET MED DET SMÄLTA SMÖRET.
Rör ner allt i äggsmeten och ringla smeten ner i formen.

GRÄDDA   kakan på nedersta falsen i ca 45 minuter.
KÄNN  med en sticka MITT PÅ att smeten stelnat.
Låt kakan STÅ  i formen  2-3 minuter.
VÄND sedan snabbt upp den på ett serveringsfat.

Gott med en klick vispad grädde till !
LYCKA TILL !

Inga kommentarer: