Hej igen !
Har Du aldrig provat den här typen av kakor förr
så är det kanske dags nu !
Kakan är inte alls svår att göra och blir mycket god .
50 g smör/margarin
2 ägg
1 1/2 dl rörsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver3/4 dl ananas spad
TILL FORMEN :
2 msk smör
4-5 ananasringar i eget spad
2-3 msk BRUN FARIN
1påse röda cocktailbär
UGN:175 GRADER
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smör eller margarin och låt det svalna av.
TILL FORMEN:
Lägg smöret i en form , ca 20-22 cm i diameter
och ställ på ljummen platta så att smöret precis smälter.
Låt ananasen rinna av och SPARA SPADET .
STRÖSSLA farinsocker över det smälta smöret
i formen .
LÄGG ut ananasringarna i formen med de röda
cocktailbären i hålen och mellanrummen.
VISPA ägg , socker och vanilj riktigt vitt och pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver .
Blanda ANANAS-SPADET MED DET SMÄLTA SMÖRET.
Rör ner allt i äggsmeten och ringla smeten ner i formen.
GRÄDDA kakan på nedersta falsen i ca 45 minuter.
KÄNN med en sticka MITT PÅ att smeten stelnat.
Låt kakan STÅ i formen 2-3 minuter.
VÄND sedan snabbt upp den på ett serveringsfat.
Gott med en klick vispad grädde till !
LYCKA TILL !
måndag 4 maj 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar