måndag 4 maj 2015

MANDEL OCH APELSINKAKA .

Hej igen !

Nu ska vi baka , det är ju ändå så tråkigt väder .
Å .. den här är så jättegod - den tar vi !

100g sötmandel
1 apelsin
3 ägg
2 dl socker - gärna rörsocker
1 1/2 dl olivolja
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

GARNERING:
1 dl florsocker + 2 - 3 tsk vatten eller pressad apelsin
skinn - och skalfria klyftor av 1 apelsin

SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT  ugnen på 175 grader.
Smöra och mjöla formen.
Hacka mandeln .
TVÄTTA och torka apelsinen noga.
Riv av det orange skalet och SKÄR BORT
den vita delen.
Skär sedan apelsinen i HINNFRIA klyftor,
skär mellan  skiljeväggarna och dela  dem i små bitar.
VISPA ägg och socker pösigt .
Blanda ner olja , mandel , det rivna skalet och apelsinbitarna.
spara NÅGRA bitar av apelsinen att garnera med .
Krama också ner saften som är KVAR I SKILJEVÄGGARNA .
Vänd till sist ner mjölet blandat med bakpulvret.
Häll smeten i formen.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen 40 - 45 minuter.
LÅT KAKAN  svalna lite innan den stjälps upp på
galler för att svalna helt.
RÖR ihop florsocker och vatten eller apelsinsaft.
RINGLA  glasyren över kakan i ett galler- mönster
eller vad Du tycker själv.
Dekorera med apelsinbitar .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: