HEJSAN !
Färska bär i pösig sås , så himla gott !
Det kan vara både mellanmål och efterrätt
prova själva .
Välj de färska bär som finns för dagen och
ät dem med den här pösiga skumsåsen .
Den kan smaksättas med lite likör om man så vill-
eller med citron .
1/2 liter mogna jordgubbar eller t ex hallon ,
körsbär , vinbär eller några färska persikor.
SKUMSÅS :
2 äggulor
2 msk florsocker
2 dl vispgrädde
1 - 2 msk likör eller citronsaft
RENSA bären och lägg dem i 4 -6 höga glas
eller portionsskålar .
Men spara några fina till garnering .
SÅS :
VISPA äggulor och socker pösigt .
Vispa grädden och blanda ner äggtoddyn
lite i taget i grädden .
Smaka av med likör eller citronsaft.
Häll den pösiga såsen över bären och
lägg några bär överst som garnering .
LYCKA TILL !
onsdag 26 augusti 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar