onsdag 26 augusti 2015

BÄR - SPECIAL 4 - 6 GLAS .

HEJSAN !

Färska bär i pösig sås , så himla gott !
Det kan vara både mellanmål och efterrätt
prova själva .
Välj de färska bär som finns för dagen och
ät dem med den här pösiga skumsåsen .
Den kan smaksättas med lite likör om man så vill-
eller med citron .

1/2 liter mogna jordgubbar  eller t ex hallon ,
körsbär , vinbär eller några färska  persikor.
SKUMSÅS :
2 äggulor
2 msk florsocker
2 dl vispgrädde
1 - 2 msk likör eller citronsaft

RENSA bären och lägg dem i 4 -6 höga glas
eller portionsskålar .
Men spara några fina till garnering .
SÅS :
VISPA  äggulor och socker pösigt .
Vispa grädden och blanda ner äggtoddyn
lite i taget i grädden .
Smaka av med likör eller citronsaft.
Häll den pösiga såsen över bären  och
lägg några bär överst som garnering .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: