söndag 30 augusti 2015

PASTAGRATÄNG MED GORGONZOLATÄCKE 4 PORT

HEJSAN !

mm...
Allt gott i en form - pasta , kassler, broccoli och ost !

400 g pasta , t ex PENNE
250 g broccoli
500 g kassler
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
3 1/2 msk vetemjöl
140 g GORGONZOLAOST
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven lagrad ost
GARNERING:
Basilika
SERVERING:
Grönsallad
UGN 225 GRADER.

Så här gör DU:
Koka pastan enligt anvisning på paketet,
spola genast av i kallt vatten .
Dela broccolin i små buketter.
Koka den i lättsaltat vatten i 3 minuter låt rinna av .
Tärna kasslern .
Blanda mjölk och grädde .
Vispa ihop halva mängden  gräddmjölk  med
mjölet i en kastrull.
Tillsätt  resterande gräddmjölk och låt det koka upp
under omrörning .
Låt sjuda ca 5 minuter under omrörning.
Ta kastrullen från plattan och klicka ner GORGON-
ZOLAOSTEN , låt smälta .
Smak av med salt och peppar .
Blanda pasta , broccoli och kassler.
Fördela i en smord  ugnsform .
Häll såsen över .
Peta med en gaffel så att såsen fördelas jämt i gratängen .
Toppa med riven ost .

GRATINERA  MITT I UGNEN  15 - 20 MIN.
Gratängen ska vara gyllene , täck med folie om det behövs .

GARNERA med basilika och servera med en fräsch grönsallad .

LYCKA  TILL !


Inga kommentarer: