lördag 19 mars 2016

ÄGG - TODDY .



 HEJSAN !
Nu närmar sig  PÅSKEN !
Brukar Ni också ha ÄGGTODDY , på Påsken ?
Vi hade det hemma  hos oss !
HÄR ÄR RECEPTET :
GRUNDRECEPT : 1 PORT.
Vispa 2 äggulor med  2 msk socker tills toddyn
blir pösig , luftig och  nästan vit .
LYXTODDY...
Blanda 2 delar färdigrörd äggtoddy från grundreceptet
med 1 del vispad grädde .
FÄRSKA BÄR ...
Bär blir friskt och gott .
Prova med hallon, blåbär eller björnbär.
TOPPA med en klick vispgrädde.
CHOKLAD ...
Riven mörk choklad med hög kakaohalt gör toddyn
lite mera vuxen .
Riven ljus choklad eller O'BOY  är för barnen .
Små och STORA barn gillar äggtoddy, exempelvis
med NON STOP eller knaprigt karamell-godis .
Eller bara som det är i grundreceptet.
GLA' PÅSK !
Den som håller på traditionen spetsar sin ägg-toddy med
ETT STÄNK , av  konjak eller lite mörk rom .
GLA ' PÅSK !

Inga kommentarer: