lördag 19 mars 2016

SMÖRGÅSTÅRTA 10 PORT.


HEJSAN !
Det här är en klassisk rätt i nya kläder !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g GORGONZOLA ,
10 marinerade , soltorkade tomater ,
1 dl urkärnade svarta oliver ,
250 g  Kesella kvarg ,
2 dl lätt CREME Fraiche ,
1 pressad vitlöksklyfta ,
1 dl grovhackad basilika ,
1 dl grovhackad rucolasallad ,
9 lång- skivor vitt bröd ,
GARNERING :
1dl Kesella kvarg ,
rucolasallad ,
körsbärstomater ,
svarta oliver ,
Parmaskinka eller tunt skivad Salami ,
SÅ  HÄR  GÖR  DU :
MOSA osten .
Hacka tomater och oliver .
Blanda kvarg , CREME Fraiche, ost, tomater, oliver, vitlök, basilika
och rucolasallad .
KANTSKÄR  och lägg ut 3 skivor bröd .
Lägg botten till en löstagbar form, ca 22 cm i diameter , på bröden .
Skär runt botten .  SKÄR  de andra bröden på samma sätt .
LÄGG  ett lager bröd i en form med löstagbar kant . LÄGG  på 1/3 fyllning .
Varva bröd och fyllning  och avsluta med fyllning .
TÄCK MED PLAST  och låt stå i KYLEN  TILL NÄSTA DAG .
TAG bort formen och bred  kvarg på kanten av tårtan .
LÄGG tårtan på en sallads-bädd och garnera med rucolasallad, körsbärstomater,
oliver och  parmaskinka .
TIPS ! Laga smörgåstårtan dagen , då blir den godast.
LYCKA TILL !

Inga kommentarer: