lördag 19 mars 2016
SMÖRGÅSTÅRTA 10 PORT.
HEJSAN !
Det här är en klassisk rätt i nya kläder !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g GORGONZOLA ,
10 marinerade , soltorkade tomater ,
1 dl urkärnade svarta oliver ,
250 g Kesella kvarg ,
2 dl lätt CREME Fraiche ,
1 pressad vitlöksklyfta ,
1 dl grovhackad basilika ,
1 dl grovhackad rucolasallad ,
9 lång- skivor vitt bröd ,
GARNERING :
1dl Kesella kvarg ,
rucolasallad ,
körsbärstomater ,
svarta oliver ,
Parmaskinka eller tunt skivad Salami ,
SÅ HÄR GÖR DU :
MOSA osten .
Hacka tomater och oliver .
Blanda kvarg , CREME Fraiche, ost, tomater, oliver, vitlök, basilika
och rucolasallad .
KANTSKÄR och lägg ut 3 skivor bröd .
Lägg botten till en löstagbar form, ca 22 cm i diameter , på bröden .
Skär runt botten . SKÄR de andra bröden på samma sätt .
LÄGG ett lager bröd i en form med löstagbar kant . LÄGG på 1/3 fyllning .
Varva bröd och fyllning och avsluta med fyllning .
TÄCK MED PLAST och låt stå i KYLEN TILL NÄSTA DAG .
TAG bort formen och bred kvarg på kanten av tårtan .
LÄGG tårtan på en sallads-bädd och garnera med rucolasallad, körsbärstomater,
oliver och parmaskinka .
TIPS ! Laga smörgåstårtan dagen , då blir den godast.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar