fredag 11 mars 2016

HALLONGROTTOR MED CHOKLAD . 30 ST.


HEJSAN !
De här är riktigt goda , grottorna fick en extra piff när vi
STRÖSSLADE  över vit choklad , medan kakorna fortfarande
var varma .
HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl vetemjöl ,
1 dl strösocker ,
1 /2 tsk bakpulver ,
200 g KYLSKÅPSKALLT
smör /margarin ,
1 dl hallonsylt ,
50 g vit choklad, fint riven ,
UGN : 175 GRADER.
SÅ  HÄR  GÖR  DU  :
BLANDA mjöl, socker och bakpulver .
TILLSÄTT smöret i klickar och arbeta samman till en deg .
DELA degen i två lika stora delar och forma två rullar, ca 3 cm i DIAM.
SKÄR varje rulle i ca 15 knubbiga bitar .  LÄGG dem på plåtar med   BAKPAPPER.
TRYCK en  fördjupning i varje degbit  med tummen .
LÅT  kakorna  vila  svalt  i 30 minuter .
KLICKA 1 tsk hallonsylt i varje grop .
GRÄDDA kakorna mitt i ugnen ca 12 minuter.
STRÖ CHOKLAD ÖVER KAKORNA  DIREKT .
"riva choklad ,.. blir bäst om chokladen varit en stund i frysen innan Du river den" .
LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: