måndag 7 mars 2016

SKOGSMULLES KANTARELLPAJ 4-6 PORT.


HEJSAN !
Har Du kantareller i frysen, då kan Du göra den här pajen till påsk, eller ?
Jättegod är den kan Du tro .
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :  3 DL VETEMJÖL , 125 G SMÖR , 2 MSK ISKALLT VATTEN.
FYLLNING : 
200 G FÄRSKOST, 2 ÄGG, 2 DL MATLAGNINGSGRÄDDE, 1 LITER
KANTARELLER, 1 MSK  SMÖR, 2 MSK HACKAD PERSILJA .
UGN : 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA samman ingredienserna  till pajdegen och tryck ut i en pajform.
STÄLL kallt i 30 minuter .
VISPA  ihop färskost, ägg och matlagningsgrädde . STEK kantarellerna
i matfettet. HÄLL färskostblandningen och den stekta svampen i pajskalet
och grädda i ca 30 minuter .STRÖ över hackad persilja inför serveringen .
HOPPAS ATT DU GILLAR DEN,  LYCKA TILL !

Inga kommentarer: