HEJSAN!
EFTERRÄTT - JA TACK !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 päron ,
4 ark aluminiumfolie ,
INGEFÄRSSÅS :
4 dl utspädd päronsaft , (Du kan köpa pärondryck lätt i affären)
2 msk MAIZENA Majsstärkelse ,
1/2 msk färsk riven ingefära .
Så här gör DU:
SKÖLJ päronen .
Linda in päronen i foliepapper och lägg dem i en ugnssäker form.
Baka dem i ugnen i 25- 30 minuter , beroende på päronens fasthet .
RÖR ut 1 dl av pärondrycken med Maizena .
Blanda resten (3 dl) av pärondrycken med riven ingefära i en
kastrull och koka upp .
Red av med pärondrycken blandad med Maizena och koka upp
under omrörning .
LÄGG på locket på kastrullen och låt stå i ett kallt vattenbad, så
svalnar den fortare .
Sila såsen om Du inte vill ha ingefärsbitar i .
SERVERA, de varma päronen med ingefärssåsen , som kan vara
ljummen eller kall .
Själv gillar jag en klick vispgrädde till ! Och förresten är detta för mig
ett barndomsminne hos en av mostrarna
LYCKA TILL !
söndag 10 april 2016
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar