söndag 10 april 2016

UGNSBAKADE PÄRON MED INGEFÄRSSÅS . 4 PORT.

HEJSAN!

EFTERRÄTT - JA TACK !

HÄR ÄR RECEPTET :
4 päron ,
4 ark aluminiumfolie ,
INGEFÄRSSÅS :
4 dl utspädd päronsaft ,  (Du kan köpa pärondryck lätt i affären)
2 msk MAIZENA Majsstärkelse ,
1/2 msk färsk riven ingefära .

Så här gör DU:
SKÖLJ   päronen .
Linda in päronen i foliepapper och lägg dem i en ugnssäker form.
Baka dem i ugnen i 25- 30 minuter , beroende på päronens fasthet .
RÖR ut 1 dl av pärondrycken  med Maizena .
Blanda resten (3 dl) av pärondrycken  med riven ingefära i en
kastrull och koka upp . 
Red av med pärondrycken  blandad med Maizena och koka  upp
under omrörning .
LÄGG på locket på kastrullen och låt stå i ett kallt vattenbad, så
svalnar den fortare .
Sila såsen om Du inte vill ha ingefärsbitar i .
SERVERA, de varma päronen  med ingefärssåsen , som kan vara
ljummen eller kall .
Själv gillar jag en klick vispgrädde till !  Och förresten  är detta för mig
 ett barndomsminne hos en av mostrarna

LYCKA TILL !





Inga kommentarer: