söndag 26 juni 2016

FISKGRATÄNG MED RÄKTOPPING , 4 PERSONER .



  HEJSAN !

Prova det här !
Genom att ugnssteka i en rund form  får FISKGRATÄNGEN
med   RÄKTOPPING  en   rolig   tårtform .
Skär upp i bitar  och  servera .

Servera gärna GRATÄNGEN med  pasta
blandad  med  pesto .

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g  TORSKFILE' ,
1 citron , finrivet skal + saft ,
1 lime' , finrivet skal + saft ,
2 msk hackad dill ,
2 msk hackad gräslök ,
FLINGSALT ,
3/4 dl olivolja ,
2 tsk fransk senap ,
1 tsk torkad dragon eller färsk ,
1 ägg ,
2 msk hackad persilja ,
2 dl CREME FRAICHE ,
100 g  Fetaost ,
100 - 150 g  skalade  Räkor ,
100 g  SUGARNAPS ,
salt, nymalen svartpeppar .

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT  ugnen på 200 grader .
TÄRNA fisken och lägg i en  smord,   rund , ugnsfast  form .
Riv skalet från citron  och  lime och spara .
Rör  samman  dill,  gräslök, citron - och limesaft  och  skal ,  salt,
olivolja,  senap, dragon, ägg, persilja, CREME Fraiche och
smulad fetaost  .
Smaka  av  med  salt  och  peppar .
Bred  blandningen  över  fisken .
GRÄDDA  i ugnen  ca  15  minuter .

SKÄR  upp  i  tårtbitar,  strö  över  räkorna  och  strimlade SUGARNAPS .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: