torsdag 16 juni 2016

INBAKAD GRAVAD LAX MED INGEFÄRSSÅS , 4 PERS.

 
  HEJSAN !

Detta måste Ni smaka till Midsommar , mmm....så himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
4 djupfrysta smördegsplattor ,
4 tjocka skivor gravad lax,  150 g styck,
1 paket fryst bladspenat ,
1 msk smör ,
salt å peppar ,
ägg till pensling ,
SÅS :
2 dl  CREME Fraiche ,
1 dl vispgrädde ,
2 msk sherry ,
3 msk chutney ,
2 tsk riven färsk ingefära ,
salt å peppar ,

SÅ HÄR GÖR DU :
TINA smördegen och spenaten .
Krama vattnet ur spenaten och fräs den ett par min. i smör .
Krydda med salt å peppar och låt svalna .
KAVLA ut smördegsplattorna på bredden till kvadrater .
LÄGG en laxskiva på varje degplatta och fördela spenaten
ovanpå laxen .
Pensla degkanterna med uppvispat ägg och vik och nyp ihop
till ett paket .  Skär bort överflödig deg .
PLACERA  paketen med skarven nedåt  på bakplåt .
Pensla med uppvispat ägg .
Låt paketen vila kallt i 10 minuter .
SÄTT ugnen på 200 grader .
GRÄDDA paketen i 20 minuter .
KOKA under tiden såsen .
Sjud CREME Fraiche, grädde och sherry i 5 minuter .
Rör i chutney och ingefära och smaka av med salt å peppar.

SERVERA  laxpaketen  med sås och grönsallad .
                        LYCKA TILL !

Inga kommentarer: