måndag 4 juli 2016

KRÄMIG NÖTKAKA MED APELSINGRÄDDE 10 BITAR .


HEJSAN !
Smaka på denna !
Den är himmelskt god och som gärna får vara
lite kladdig i mitten .
SERVERA  med vispad grädde ,smaksatt med rivet apelsinskal.

HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl hasselnötter ,
1 dl smör/rapsolja ,
2 dl strösocker ,
250 g kesella kvarg ,
2 dl vetemjöl ,
2 krm salt ,
1/2 tsk bakpulver ,
APELSINGRÄDDE :
2 dl vispgrädde ,
1 dl florsocker ,
rivet skal av en apelsin .

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Mixa 2 dl av nötterna och rör ihop
med smör/rapsolja
3 ägg ,
250 g kesella kvarg ,
2 dl vetemjöl ,
2 krm salt ,
1/2 tsk bakpulver
APELSINGRÄDDE :
2 dl vispgrädde ,
1 dl florsocker ,
rivet skal av en apelsin

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Mixa 2 dl av nötterna och rör ihop
med smör/rapsolja och socker .
Tillsätt äggen, ett i taget, och hälften
av kvargen .
BLANDA mjöl, salt och bakpulver
och rör ner i smeten .
Häll den i en smord och bröad form
med löstagbar kant , ca 24 cm i diam.
GROVHACKA resten av nötterna och
strö över smeten .
GRÄDDA kakan i mitten av ugnen 18 - 20 min.
Låt svalna .
Vispa grädden och rör ner florsocker , resten av
kvargen och apelsinskal .

SERVERA  apelsingrädden till kakan .
LYCKA TILL !

Inga kommentarer: