måndag 4 juli 2016

BLÅBÄRS-CHEESECAKE 28 RUTOR .


 HEJSAN !

Den här var både vacker och god ,
en lättlagad kaka som räcker till många !

HÄR ÄR RECEPTET :
600 g Digestivekex ,
1 1/2 msk hela kardemummakärnor ,
300 g smör ,
6 dl smetana ,
500 g Kesella Kvarg Vanilj ,
3 dl strösocker ,
1/2 tsk salt ,
250 g frysta tinade blåbär ,
6 GELANTINBLAD ,

GARNERING :
färska blåbär .

SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA kexen med kardemumma till fina smulor.
Smält smöret och blanda med smulorna .
Tryck ut dem i en form , ca 30x40 cm .
Låt GELANTINBLADEN ligga i kallt vatten 5 min.
Vispa ihop smetana med kvarg, socker och salt i en bunke .
Värm bären i en kastrull mixa dem släta .
Låt koka upp .
Ta från värmen och rör ner GELANTINBLADEN ,
Vispa ner blåbärs - PURE'N i kvargblandningen .
Häll smeten i formen och bred ut den jämnt .
STÄLL KALLT ATT STELNA I MINST 5 TIMMAR .
Skär i rutor och garnera med blåbär .

Det här var en färg-klick på kaffebordet, hos en god vän ,
mmm...så goda sen !

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: