måndag 4 juli 2016

KRUSBÄRSPAJ MED PISTAGE /12 BITAR.



  HEJSAN !

 KRUSBÄR , är väl lite bortglömda bär eller ?
 Förr var det kräm eller sylt man gjorde på krusbär .
 Nu hamnar de i en paj med  pistage-nötter i skalet .

 HÄR ÄR RECEPTET :

 PAJDEG :
1 1/2 dl skalade pistagenötter ,
2 dl vetemjöl ,
1/2 dl strösocker ,
100 g smör /margarin ,
 2 äggulor ,
 FYLLNING :
 4 dl krusbär ,
 2 1/2 dl strösocker ,
 2 msk vetemjöl ,
 1 tsk vaniljsocker ,
 1 krm salt ,
 3 dl gräddfil ,
 2 ägg ,
 2 1/2 dl vaniljsås ,

 SÅ HÄR GÖR DU :
 SÄTT ugnen på 175 grader .
 Mixa nötterna i en matberedare till fina smulor .
 Lägg åt sidan .
 Blanda mjöl, socker och smör i matberedaren .
 TILLSÄTT äggulor och nötter och kör till en deg .
 Tryck ut den i en pajform , ca 28 cm i diameter .
 Låt vila i kylen minst 30 minuter .
 BLANDA krusbär och socker .
 Låt dra i minst 15 minuter .
 Rör ihop mjöl, vaniljsocker och salt .
 TILLSÄTT  gräddfil, ägg och sist krusbären .
 Häll fyllningen i pajformen och grädda i mitten
 av ugnen ca 45 minuter .
 Låt pajen svalna .

 VISPA vaniljsåsen lätt  och servera till .

 LYCKA TILL !

Inga kommentarer: