måndag 4 juli 2016
KRUSBÄRSPAJ MED PISTAGE /12 BITAR.
HEJSAN !
KRUSBÄR , är väl lite bortglömda bär eller ?
Förr var det kräm eller sylt man gjorde på krusbär .
Nu hamnar de i en paj med pistage-nötter i skalet .
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
1 1/2 dl skalade pistagenötter ,
2 dl vetemjöl ,
1/2 dl strösocker ,
100 g smör /margarin ,
2 äggulor ,
FYLLNING :
4 dl krusbär ,
2 1/2 dl strösocker ,
2 msk vetemjöl ,
1 tsk vaniljsocker ,
1 krm salt ,
3 dl gräddfil ,
2 ägg ,
2 1/2 dl vaniljsås ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Mixa nötterna i en matberedare till fina smulor .
Lägg åt sidan .
Blanda mjöl, socker och smör i matberedaren .
TILLSÄTT äggulor och nötter och kör till en deg .
Tryck ut den i en pajform , ca 28 cm i diameter .
Låt vila i kylen minst 30 minuter .
BLANDA krusbär och socker .
Låt dra i minst 15 minuter .
Rör ihop mjöl, vaniljsocker och salt .
TILLSÄTT gräddfil, ägg och sist krusbären .
Häll fyllningen i pajformen och grädda i mitten
av ugnen ca 45 minuter .
Låt pajen svalna .
VISPA vaniljsåsen lätt och servera till .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar