måndag 22 augusti 2016
VINKOKT KYCKLING MED SOMMARSÅS , 4 PERS.
HEJSAN !
Denna rätt serveras med kokta sommar-primörer som
färskpotatis, blomkål, morötter, och sockerärter.
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g KYCKLINGFILE' ,
2 dl vitt vin,
2 dl hönsbuljong ,
1 /2 gul lök,
1 bit morot,
SOMMARSÅS :
4 dl buljong från kycklingen.
2 msk vetemjöl,
1 tsk stött dragon,
salt,
2- 3 tomater,
1 dl hackad persilja,
1 äggula,
2 msk matlagningsgrädde.
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vin, buljong, lök och morot .
Lägg i KYCKLINGFILE'ERNA och låt dem sjuda ca 15 min.
Håll kycklingen varm i aluminiumfolie.
SILA buljongen. Koka upp den och red av med vetemjölet
utrört i lite vatten.
Koka ca 5 min. Smaksätt med stött dragon och salt.
DELA tomaterna , ta bort kärnorna och hacka köttet.
Rör ner tomathack och persilja i såsen.
Rör ut äggulan i grädden .
Vispa ner blandningen i såsen .
Sjud på svag värme tills den börjar tjockna , FÅR EJ KOKA .
Skär upp kycklingen.
SERVERA , MED KOKTA PRIMÖRER .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar