måndag 22 augusti 2016

VINKOKT KYCKLING MED SOMMARSÅS , 4 PERS.


HEJSAN !

Denna rätt serveras med kokta sommar-primörer som
färskpotatis, blomkål, morötter, och sockerärter.

HÄR ÄR RECEPTET :
400 g KYCKLINGFILE' ,
2 dl vitt vin,
2 dl hönsbuljong ,
1 /2 gul lök,
1 bit morot,

SOMMARSÅS :
4 dl buljong från kycklingen.
2 msk vetemjöl,
1 tsk stött dragon,
salt,
2- 3 tomater,
1 dl hackad persilja,
1 äggula,
2 msk matlagningsgrädde.

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vin, buljong, lök och morot .
Lägg i KYCKLINGFILE'ERNA och låt dem sjuda ca 15 min.
Håll kycklingen varm i aluminiumfolie.
SILA buljongen.  Koka upp den och red av med vetemjölet
utrört i lite  vatten.
Koka ca 5 min.  Smaksätt med stött dragon och salt.
DELA tomaterna , ta bort kärnorna och hacka köttet.
Rör ner tomathack och persilja i såsen.
Rör ut äggulan i grädden .
Vispa ner blandningen i såsen .
Sjud på svag värme tills den börjar tjockna , FÅR EJ KOKA .
Skär upp kycklingen.
SERVERA , MED KOKTA PRIMÖRER .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: