tisdag 29 november 2016

FARMOR ANNAS, SILLÅDA MED CURRY OCH ANSJOVIS 4 PERS.



HEJSAN  !

DETTA ÄR ETT MÅSTE PÅ JUL-BORDET ,  FÖR OSS .

Ansjovisfyllda  strömmingsrullader i en gräddig sås
med curry och  äpple.

HÄR ÄR RECEPTET  :
600 g sill- eller strömmings-FILE'ER ,
1 syrligt äpple,
smör till formen,
1 liten burk ansjovis FILE'ER ,
salt,
2 msk tomat PURE'
1 msk curry ,
2 1/2 dl mellangrädde,
1 dl hackad gräslök,
ströbröd.

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Klipp bort ryggfenan  på  SILLFILE'ERNA .
Skala, kärna ur  och  hacka  äpplet.
SMÖRA  en  ugnssäker  form .
Rulla ihop SILLFILE'ERNA med  en  bit  ansjovis
i varje , med skinnsidan  utåt .
Lägg  dem  i  formen  .
Häll  över  ansjovisspadet  .
Salta  en aning  ovanpå  rullarna .
BLANDA  tomat-PURE'N , curryn, äppel-hacket,
grädden  och gräslöken .
Fördela  blandningen  över  sillen  och  strö  på
lite  ströbröd.
GRÄDDA  mitt  i  ugnen  i ca  25  minuter.

himla gott !

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: