tisdag 29 november 2016
FARMOR ANNAS, SILLÅDA MED CURRY OCH ANSJOVIS 4 PERS.
HEJSAN !
DETTA ÄR ETT MÅSTE PÅ JUL-BORDET , FÖR OSS .
Ansjovisfyllda strömmingsrullader i en gräddig sås
med curry och äpple.
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g sill- eller strömmings-FILE'ER ,
1 syrligt äpple,
smör till formen,
1 liten burk ansjovis FILE'ER ,
salt,
2 msk tomat PURE'
1 msk curry ,
2 1/2 dl mellangrädde,
1 dl hackad gräslök,
ströbröd.
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Klipp bort ryggfenan på SILLFILE'ERNA .
Skala, kärna ur och hacka äpplet.
SMÖRA en ugnssäker form .
Rulla ihop SILLFILE'ERNA med en bit ansjovis
i varje , med skinnsidan utåt .
Lägg dem i formen .
Häll över ansjovisspadet .
Salta en aning ovanpå rullarna .
BLANDA tomat-PURE'N , curryn, äppel-hacket,
grädden och gräslöken .
Fördela blandningen över sillen och strö på
lite ströbröd.
GRÄDDA mitt i ugnen i ca 25 minuter.
himla gott !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar