tisdag 29 november 2016

GRÖNKÅLSPAJ MED VALNÖTTER 6 PORT.




HEJSAN !

Tillhör Ni dem , precis som jag, som inte riktigt  är
hemma, med det här som  heter  GRÖNKÅL ?
Nu har jag fått ett recept i min hand, som skall
vara så gott , så vi provar väl ?

HÄR ÄR RECEPTET :

PAJDEG :
3 dl vetemjöl,
125 g smör/margarin,
2 msk vatten ,

FYLLNING :
ca 250 g  förvälld  grönkål,
3 skivade  rödlökar ,
2 msk smör /margarin,
1 tsk salt,
1 krm vitpeppar,
1-2 dl grovhackade valnötter ,
2 dl riven lagrad ost,
3 ägg ,
2 dl mjölk,
UGN :200 GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA  fettet i mjölet .
Tillsätt  vatten  och  arbeta  samman  degen.
Låt  den  vila  kallt  en  stund .
KAVLA  ut  degen  och  klä  en  pajform ,
ca  24  cm  i  diameter , med  degplattan.
Degen  kan  också  " tummas " ut  i  formen ,
utan  KAVLING.
Nagga  och  förgrädda  i  ca  10  minuter .
HACKA  den  avrunna  grönkålen  och  fräs
den  i  fett  tillsammans  med  löken.
Salta  och  peppra .
Lägg  det  i  pajformen  tillsammans  med  ost
och  nötter.
VISPA  ihop  ägg  och  mjölk  och  häll  detta
över  fyllningen .

GRÄDDA  i  nedre  delen av  ugnen  tills
äggstanningen  stelnat, i  ca  35- 40 minuter.

Det luktar i alla fall ljuvligt !
Jag ska ha lax till , men sen får det bli  julskinka  !

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: