tisdag 29 november 2016

KARINS KORVRISOTTO. 4 -6 PORT.




HEJSAN !

En bekväm middag  med " allt-i -ett "  att bjuda  den  mest  kräsne på.

HÄR ÄR RECEPTET :
1 stor finhackad gul lök,
200 g skivade champinjoner,
1 röd paprika,
1 grön paprika,
2 msk olja,
ca 350 g chorizo eller  annan stark korv,
1- 2 hackade vitlöksklyftor,
2 dl ris,
6 dl hönsbuljong (tärning)
1 tsk salt,
1- 2 hackade tomater,
finstrimlad purjolök,
persilja.

SÅ HÄR GÖR DU :
FRÄS  lök, svamp  och  paprikan  skuren  i  tärningar  i  olja.
SKIVA  korven  och  blanda  ner  den  tillsammans  med
vitlök  och  ris.
Fräs  på  svag  värme  några  minuter .
HÄLL  på  buljongen  och  salta.
Sjud  under  lock  i  ca  10  minuter.
TA  kastrullen  från  värmen  och  låt  den  stå  med  lock
på  i  ca  20  minuter  tills  vätskan  sugits  upp .
BLANDA  ner  tomaterna  och  strö  över  purjolök  och  persilja .

SMAKLIG  MÅLTID !

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: