tisdag 29 november 2016
KARINS KORVRISOTTO. 4 -6 PORT.
HEJSAN !
En bekväm middag med " allt-i -ett " att bjuda den mest kräsne på.
HÄR ÄR RECEPTET :
1 stor finhackad gul lök,
200 g skivade champinjoner,
1 röd paprika,
1 grön paprika,
2 msk olja,
ca 350 g chorizo eller annan stark korv,
1- 2 hackade vitlöksklyftor,
2 dl ris,
6 dl hönsbuljong (tärning)
1 tsk salt,
1- 2 hackade tomater,
finstrimlad purjolök,
persilja.
SÅ HÄR GÖR DU :
FRÄS lök, svamp och paprikan skuren i tärningar i olja.
SKIVA korven och blanda ner den tillsammans med
vitlök och ris.
Fräs på svag värme några minuter .
HÄLL på buljongen och salta.
Sjud under lock i ca 10 minuter.
TA kastrullen från värmen och låt den stå med lock
på i ca 20 minuter tills vätskan sugits upp .
BLANDA ner tomaterna och strö över purjolök och persilja .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar