fredag 11 november 2016
FARMORS ANSJOVISGÄDDA 6 PORT.
HEJSAN !
SVENSK HUSMANSKOST när den är som bäst .
Sallad, rivna morötter och kokt pressad potatis till
och lite lingonsylt .
HÄR ÄR RECEPTET :
700 - 800 g GÄDDFILE' ,
vetemjöl ,
ströbröd ,
1 stort ägg ,
smör eller margarin till stekning ,
12 små ANSJOVISFILEER ,
3 dl vispgrädde ,
1 knippa dill , finhackad
SÅ HÄR GÖR DU :
PUTSA FILE'ERNA och dela dem i 6 portionsbitar .
Slå upp mjöl och ströbröd på två flata tallrikar ,
vispa upp ägget i en djup tallrik .
Salta ströbrödet .
VÄND FISKBITARNA först i mjölet, därefter i
ägget och sist i ströbrödet .
Låt fisken vila en stund så fäster paneringen bättre.
Bryn fisken någon minut på var sida i en panna med matfett.
LÄGG ÖVER bitarna i en ugnsform .
Lägg ett par ANSJOVISFILE'ER på varje bit och
sätt in formen i 225 grader strax över mitten i ugnen , ca 5 min.
SLÅ PÅ grädden samt 1 msk av ANSJOVISSPADET,
strö dillen över och stek ytterligare ca 5 min. eller tills
fisken känns klar .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar