fredag 11 november 2016

FARMORS ANSJOVISGÄDDA 6 PORT.


HEJSAN !

SVENSK  HUSMANSKOST  när den är som bäst .
Sallad, rivna morötter och kokt pressad potatis till
och lite lingonsylt .

HÄR ÄR RECEPTET :

700 - 800 g GÄDDFILE' ,
vetemjöl ,
ströbröd ,
1 stort ägg ,
smör eller margarin till stekning ,
12 små  ANSJOVISFILEER ,
3  dl  vispgrädde ,
1 knippa dill , finhackad

SÅ HÄR GÖR DU :

PUTSA  FILE'ERNA  och dela dem i 6 portionsbitar .
Slå upp mjöl och ströbröd på två flata tallrikar ,
vispa upp ägget i en djup tallrik .
Salta ströbrödet .
VÄND  FISKBITARNA  först i mjölet, därefter i
ägget och sist i ströbrödet .
Låt fisken vila en stund så fäster paneringen bättre.
Bryn fisken någon minut på var sida i en panna med matfett.
LÄGG ÖVER bitarna i en ugnsform .
Lägg ett par ANSJOVISFILE'ER  på varje bit och
sätt in formen i 225 grader strax över mitten i ugnen , ca 5 min.
SLÅ PÅ grädden samt 1 msk av ANSJOVISSPADET,
strö dillen över och stek ytterligare ca 5 min. eller tills
fisken känns klar .

SMAKLIG  MÅLTID !

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: