fredag 4 november 2016
HÄLSOBULLAR - BRÖDBULLAR 24 ST .
HEJSAN !
Smaka på dessa !
Det är gott om fibrer i den här bullen .
Den passar bra att börja dagen med .
Skivad paprika eller tomat är gott som pålägg .
HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl kokande vatten ,
2 dl krossad havre eller vete ,
1 dl linfrö ,
50 g jäst ,
1 msk olja ,
2 dl färskost ,
1 tsk salt ,
1 liter grahamsmjöl ,
ca 5 dl lantvetemjöl eller matbrödsmjöl av vete ,
SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL kokande vatten över de krossade grynen och linfrö.
Rör om och låt blandningen stå tills den svalnat ,
eller över natten .
SMULA ner jästen i bunken med krosset och rör tills
den är löst .
TILLSÄTT olja, färskost, salt, grahamsmjöl, och största
delen av vetemjölet .
Arbeta degen kraftigt i bunken tills den blir smidig .
Tillsätt resten av mjölet efter hand .
TÄCK degen med lätt fuktad duk och låt den jäsa till dubbel
storlek ca 45 minuter .
ARBETA degen lätt i bunken och ta upp den på mjölat
bord . DELA degen mitt itu och rulla ut varje del till
en ca 4 cm tjock rulle .
Dela varje rulle i 12 bitar .
Ställ dem på smord plåt , eller med bakplåtspapper .
SÄTT UGNEN PÅ 250 GRADER och låt bullarna
jäsa under lätt fuktad duk ca 40 minuter .
PENSLA bullarna eventuellt med mjölk eller vatten
och grädda i mitten på ugnen ca 12 minuter .
LÅT bullarna kallna på galler under duk .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar