fredag 4 november 2016

SLÄKT-KAKOR 40 ST .



HEJSAN!

Förr om åren  "gick" dessa kakor runt i släkten ,
från det ena kalaset till det andra .
Möra,  inte så söta  kakor som formas till vackra bågar,
eftersom de gräddas på spånjärn.

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör ,
2 1/2 dl vetemjöl ,
1 msk socker ,
2 msk tjock grädde ,

PENSLING OCH GARNERING :
ägg, hackad mandel, pärlsocker ,

SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA fett, mjöl och socker till en grynig massa .
Tillsätt grädden och arbeta snabbt ihop till en deg
som får vila kallt minst 1 timme .
KAVLA ut degen 2- 3 mm tjock och sporra ut remsor
lite på snedden , ca 8 cm långa och 2- 21/2 cm breda.
PENSLA med uppvispat ägg och doppa kakorna i
mandel och pärlsocker .
Lägg dem på snedden över spånjärnet  och grädda
i 250 grader tills det har ljusbrun färg, 5- 6 minuter.
Lossa kakorna försiktigt när de svalnat .

Fantastiskt goda , måste smakas .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: