fredag 2 december 2016

MORMOR ELIN - MARIAS APELSINKAKA .




    HEJSAN  !

DETTA  är  en  lätt  och  mjuk  kaka, som  blir  allra godast
med  hemsyltade  apelsinskal

UGN :175 GRADER.   TID :40 - 45 MINUTER.

HÄR ÄR RECEPTET :
125 g smör,
2 ägg ,
2 dl socker,
rivet  skal  av  1 citron ,
1/2 dl  outspädd  apelsinjuice,
1 msk  finhackade syltade apelsinskal,
2 1/2 dl vetemjöl,
1 tsk bakpulver,

TILL  GARNERING :
skalade  sötmandlar  och syltat apelsinskal
(det går lika bra med färdigköpt syltat apelsinskal).

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT  smöret  och  ställ  det  att  svalna.
VISPA  ägg  och  socker  pösigt.
BLANDA  i  rivet  citronskal, apelsinjuice,  apelsinskal
och  smöret .
BLANDA  mjölet  med  bakpulvret.
Tillsätt  detta  och  rör  om.
SMÖRA  och  bröa  en  form.
Häll  i  smeten.  GRÄDDA.
SKÅLLA  och  skala  mandeln  till  garnering.
UNGEFÄR  10 - 15  minuter  innan  kakan  är
färdiggräddad,  öppnar  Du  ugnsluckan,  drar 
mycket  försiktigt  fram  kakan  och  dekorerar
den  snabbt .
TA  den  inte  för  tidigt,  då  kan  den  sjunka !
GRÄDDA  vidare  till  full  tid.

DU kan tro att den är jättegod,  mm... .

 GOD - JUL   och    LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: