fredag 2 december 2016
MORMOR ELIN - MARIAS APELSINKAKA .
HEJSAN !
DETTA är en lätt och mjuk kaka, som blir allra godast
med hemsyltade apelsinskal
UGN :175 GRADER. TID :40 - 45 MINUTER.
HÄR ÄR RECEPTET :
125 g smör,
2 ägg ,
2 dl socker,
rivet skal av 1 citron ,
1/2 dl outspädd apelsinjuice,
1 msk finhackade syltade apelsinskal,
2 1/2 dl vetemjöl,
1 tsk bakpulver,
TILL GARNERING :
skalade sötmandlar och syltat apelsinskal
(det går lika bra med färdigköpt syltat apelsinskal).
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret och ställ det att svalna.
VISPA ägg och socker pösigt.
BLANDA i rivet citronskal, apelsinjuice, apelsinskal
och smöret .
BLANDA mjölet med bakpulvret.
Tillsätt detta och rör om.
SMÖRA och bröa en form.
Häll i smeten. GRÄDDA.
SKÅLLA och skala mandeln till garnering.
UNGEFÄR 10 - 15 minuter innan kakan är
färdiggräddad, öppnar Du ugnsluckan, drar
mycket försiktigt fram kakan och dekorerar
den snabbt .
TA den inte för tidigt, då kan den sjunka !
GRÄDDA vidare till full tid.
DU kan tro att den är jättegod, mm... .
GOD - JUL och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar