tisdag 27 september 2016

RISOTTO MED ROSTAD KOKOS, 4 PERS.



HEJSAN !

RISOTTO, är gott och bra om man har rester, från gårdagen.
Jag har använt kycklingkött .

HÄR ÄR RECEPTET :

1 gul lök ,
1 msk matolja ,
EV. 1 tsk gurkmeja ,
1 tsk rivet citronskal ,
1 tsk riven ingefära ,
3 dl basmatiris ,
6 dl vatten + 1 hönsbuljongtärning ,
1/2 paket djupfrysta sockerärter ,
3 dl tärnat kycklingkött ,
1 dl kokosflingor ,
mango chutney .

SÅ HÄR GÖR DU :

SKALA och hacka löken .
Fräs den glansig i lite olja .
Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare en stund .
TILLSÄTT riset under omrörning .
Späd med buljongen .
Koka den tid som anges på förpackningen .
SKÄR sockerärterna i strimlor och rör ner i det
färdigkokta riset tillsammans med kycklingköttet .
Låt bli genomvarmt .
Rosta kokosflingorna i ugnen tills de fått en gyllene färg.
LÄGG  upp risotton portionsvis på tallrikar .

TOPPA med mango chutney och rostad kokos .

SMAKLIG MÅLTID !

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: