onsdag 19 oktober 2016

HALLON, JORDGUBBAR OCH BLÅBÄR MED PISTASCHGLASS .


HEJSAN !
Att bjuda  på  vid  festligare  tillfälle !
Ibland  måste vi ju bara ha en god efterrätt,
denna gången blev det den här - Ni ångrar Er inte !

HÄR ÄR RECEPTET :
3 msk smör ,
150 g hallon ,
150 g jordgubbar ,
150 g blåbär ,
1 dl socker ,
2 msk hackade hasselnötter
3  msk  konjak ,
1 liter  pistaschglass ,

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT  smöret  i  en  stekpanna  och  lägg  i  hallon, jordgubbar
och blåbär .
Tillsätt  socker  och  hasselnötter  och  rör  om  försiktigt .
Sjud  i  3- 4  minuter .
Tillsätt  konjaken, TÄND PÅ OCH LÅT BRINNA AV .
Lägg  glass  i  fyra  serveringsskålar  och  häll  fruktsåsen  över.
SERVERA  OMEDELBART .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: