onsdag 19 oktober 2016

ENKEL SUFFLE' PÅ LAXRESTER 4 PERS.



HEJSAN !
Små- bitar av  lax som blivit över någon annan gång.
Det här gjorde vi häromdagen,  så  himla  gott ,
prova  Ni  också !

HÄR ÄR RECEPTET :
Lite smör ,
ströbröd,
1 1/4 dl  vetemjöl ,
2 dl mjölk ,
1 1/2 dl grönsaksbuljong (eller kokvatten från grönsaker
som Du har i frysen)
3 msk smör ,
4 äggulor ,
4 äggvitor ,
salt och peppar

FYLLNING :
Rester av  kokt lax  eller  annan  fisk,  ca 400 g
eller  istället  för fisk ,  tag  kokta  grönsaker .

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT  ugnen  på  175 grader .
Smörj en eldfast form väl och bröa med ströbröd .
Blanda mjölk och vetemjöl  i en  liten kastrull
och vispa till en slät smet .
HÄLL i buljong och koka upp under konstant  omrörning.
Blanda i smör och vispa tills det smälter .
Dra kastrullen av plattan och rör i äggulorna , en i taget.
Krydda med salt och peppar .
Blanda i bitar av kokt fisk eller kokta grönsaker .
VISPA äggvitorna till fast skum och vänd ner dem  med
lätt hand med en slickepott i smeten .
Häll smeten i formen och ställ den på ugnens nedersta galler.
GRÄDDA 50- 60 minuter tills SUFFLE´N är genomgräddad .

Smaklig  måltid !

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: