söndag 15 januari 2017

RAGGMUNK MED STEKT FLÄSK, 4 PERS.



             HEJSAN !

Några  i  min  omgivning  gillar  potatis  i  alla  former  och  valörer.
Det  är  väl  därför  de  ÄLSKAR  Raggmunk .
Det  går  åt en del smör  till stekningen,  så  blanda det gärna  med  lite  olja.
Det  blir  både  frasigare  och  nyttigare .
Gör  en  cirkel  av  båda  händernas  tummar  och  pekfingrar,
Så har Du  det  klassiska måttet på hur stor RAGGMUNKEN ska vara.

HÄR ÄR RECEPTET :
10 medelstora  potatisar ,
2 ägg ,
2 msk vetemjöl ,
1 dl vatten ,
1 tsk salt ,
smör till stekning ,
8 skivor  rimmat stekfläsk,

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och riv potatisen .
Blanda  med  ägg, vetemjöl och vatten .
Smaksätt med lite salt .
STEK  fläsket  knaprigt, snabbt i riktigt
het panna .
Ta lite smör eller några droppar olja  i
pannan  så att fläsket inte bränns vid .
HÅLL DET VARMT.

SÄNK  till  måttlig  värme .
Klicka  ut  raggmunkssmeten  och platta
till den lite.
Stek i fläskflottet och lite smör tills ragg-
munkarna  blir frasiga i kanten .
Vänd försiktigt med stekspade och stek på
andra sidan .
Rör om smeten i skålen emellanåt  så att
den inte skiktar sig .

SERVERA  genast med fläsket och lingon.
Rårörda  lingon  är  godast, men Du väljer
vanlig lingonsylt går också bra .

SMAKLIG  MÅLTID ,    LYCKA TILL !

Inga kommentarer: