söndag 15 januari 2017
RAGGMUNK MED STEKT FLÄSK, 4 PERS.
HEJSAN !
Några i min omgivning gillar potatis i alla former och valörer.
Det är väl därför de ÄLSKAR Raggmunk .
Det går åt en del smör till stekningen, så blanda det gärna med lite olja.
Det blir både frasigare och nyttigare .
Gör en cirkel av båda händernas tummar och pekfingrar,
Så har Du det klassiska måttet på hur stor RAGGMUNKEN ska vara.
HÄR ÄR RECEPTET :
10 medelstora potatisar ,
2 ägg ,
2 msk vetemjöl ,
1 dl vatten ,
1 tsk salt ,
smör till stekning ,
8 skivor rimmat stekfläsk,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och riv potatisen .
Blanda med ägg, vetemjöl och vatten .
Smaksätt med lite salt .
STEK fläsket knaprigt, snabbt i riktigt
het panna .
Ta lite smör eller några droppar olja i
pannan så att fläsket inte bränns vid .
HÅLL DET VARMT.
SÄNK till måttlig värme .
Klicka ut raggmunkssmeten och platta
till den lite.
Stek i fläskflottet och lite smör tills ragg-
munkarna blir frasiga i kanten .
Vänd försiktigt med stekspade och stek på
andra sidan .
Rör om smeten i skålen emellanåt så att
den inte skiktar sig .
SERVERA genast med fläsket och lingon.
Rårörda lingon är godast, men Du väljer
vanlig lingonsylt går också bra .
SMAKLIG MÅLTID , LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar