söndag 5 februari 2017
KRYDDTOPPAD KASSLER . 4 PERS,
HEJSAN !
Jag tar ett recept till med Kassler och det här är riktigt, riktigt gott.
Då har jag POTATIS och SQUASHKLYFTOR till .
VARSÅGODA.
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g kassler i skivor ,
KRYDDTOPPING :
1 röd paprika,
1 schalottenlök.
2 skivor vitt bröd ,
1 dl finklippt persilja,
2 msk färsk klippt timjan,
1 vitlöksklyfta ,
2 msk smör/margarin,
TILL SERVERING :
Potatis- & Squashklyftor,
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA och kärna ur paprikan .
Hacka löken grovt .
Kör detta och resten av ingredienserna till TOPPINGEN
i en matberedare .
PUTSA kasslern och skär i cm- tjocka skivor.
Lägg dem i en smord ugnssäker form .
Fördela TOPPINGEN på kasslern.
GRATINERA mitt i ugnen i 225 grader i ca 10 min.
SERVERA med potatis- & squashklyftor.
HÄR ÄR RECEPTET :
6- 8 potatisar ,
1 SQUASH ,
5 msk olivolja,
salt och peppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
BORSTA potatisen och torka av den.
Skär den i klyftor .
Skär squashen i bitar.
LÄGG potatisen i en plastpåse och häll på oljan .
Knyt ihop påsen och vänd runt så att oljan för-
delar sig runt potatisklyftorna .
Stjälp upp potatisen i en liten långpanna .
STEK potatisen i ugnen ca 15 min .
Rör om då och då .
Ta ut pannan, tillsätt squashen och stek ytterligare
10 - 15 minuter.
Salta, peppra och rör om .
SERVERA till den KRYDDTOPPADE KASSLERN .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar