torsdag 30 mars 2017

SPÄTTABÖRSAR 4 PORT.



           HEJSAN !

LÖRDAGS - MIDDAG ,
Allt som oftast  äter vi den här  och  NJUTER,
mmm...underbart !

HÄR ÄR RECEPTET :
6  STORA  SPÄTTAFILEER ,
salt,
peppar ,
1 burk stuvade champinjoner ,
4 halvcentimetertjocka  skivor  GREVE'OST ,
vetemjöl ,
uppvispat  ägg ,
ströbröd ,
matolja ,
2 hackade  tomater ,
½ fiskbuljongtärning ,
1 dl vitt  vin eller matlagningsvin,

GARNERING :
Dillvippor .

SÅ HÄR GÖR DU :
SALTA  och peppra fisken .
Fördela  den kalla stuvningen  direkt från burken  på fisken
och  lägg en ostbit på varje .
VIK  ihop  till "börsar " och lägg dem i en ugnssäker  form .
Strö  lite vetemjöl över varje fiskbit så att det täcker .
Pensla  med uppvispat ägg, strö över ströbröd och häll lite
olja över .
Strö  tomathacket mellan fiskbitarna .
PUTTRA  ihop söndersmulad fiskbuljongtärning och vitt vin
i mikron tills drygt hälften återstår .
Slå  sedan försiktigt vätskan ovanpå tomaterna (inte på fiskens yta ) .
Sätt  in fatet  på 225  grader i vanliga ugnen i ca 10 minuter eller
tills fiskytan fått färg  och osten börjat smälta och fisken är fast och vit.
GARNERA MED :
Dill  och servera med pressad potatis och spenat .

SMAKLIG  MÅLTID !



Inga kommentarer: