torsdag 30 mars 2017
SPÄTTABÖRSAR 4 PORT.
HEJSAN !
LÖRDAGS - MIDDAG ,
Allt som oftast äter vi den här och NJUTER,
mmm...underbart !
HÄR ÄR RECEPTET :
6 STORA SPÄTTAFILEER ,
salt,
peppar ,
1 burk stuvade champinjoner ,
4 halvcentimetertjocka skivor GREVE'OST ,
vetemjöl ,
uppvispat ägg ,
ströbröd ,
matolja ,
2 hackade tomater ,
½ fiskbuljongtärning ,
1 dl vitt vin eller matlagningsvin,
GARNERING :
Dillvippor .
SÅ HÄR GÖR DU :
SALTA och peppra fisken .
Fördela den kalla stuvningen direkt från burken på fisken
och lägg en ostbit på varje .
VIK ihop till "börsar " och lägg dem i en ugnssäker form .
Strö lite vetemjöl över varje fiskbit så att det täcker .
Pensla med uppvispat ägg, strö över ströbröd och häll lite
olja över .
Strö tomathacket mellan fiskbitarna .
PUTTRA ihop söndersmulad fiskbuljongtärning och vitt vin
i mikron tills drygt hälften återstår .
Slå sedan försiktigt vätskan ovanpå tomaterna (inte på fiskens yta ) .
Sätt in fatet på 225 grader i vanliga ugnen i ca 10 minuter eller
tills fiskytan fått färg och osten börjat smälta och fisken är fast och vit.
GARNERA MED :
Dill och servera med pressad potatis och spenat .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar