fredag 14 juli 2017
HARRIETS ÄPPELKAKA - upp å ner !
HEJSAN !
Det är inte alltid framsidan som är den bästa !
Den här goda äppelkakans finess ligger i att
smördegsskalet, som läggs på toppen, hamnar
i botten när kakan stjälps upp .
Varför inte prova - himla go'.
HÄR ÄR RECEPTET :
1 Rund färdigkavlad Smördeg, ca 32 cm i diam.
FYLLNING :
4-6 Äpplen ,
1 1/2 dl Socker ,
1 msk malen Kanel,
2 msk Maizena stärkelse,
50 g Smör,
TILL SERVERING :
Vispad Grädde eller Vaniljglass ,
UGN : 225 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA Äpplena, ta bort kärnhusen och skär äpplena i tunna klyftor.
Lägg klyftorna i en lätt smord pajform , strö över socker och kanel
och klicka över smöret .
Stek Äppelklyftorna knappt mjuka i ugn , ca 15 min.
Ta ut dem och strö över Maizena Stärkelse.
Låt dem svalna.
PICKA Smördegen med en gaffel och gör ett litet hål i mitten
där ångan kan ta sig ut.
Lägg Smördegen - enklast med pappret kvar- över pajformen.
Ta bort pappret och vik in kanten runt om fyllningen .
GRÄDDA pajen ca 20 minuter.
LÅT SVALNA INNAN PAJEN STJÄLPS UPP .
LYCKA TILL !
DU ångrar Dig inte .
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar