fredag 14 juli 2017

HARRIETS ÄPPELKAKA - upp å ner !



                      HEJSAN !

Det  är  inte  alltid  framsidan som  är  den  bästa !
Den  här  goda  äppelkakans  finess  ligger  i  att 
smördegsskalet,  som  läggs  på  toppen,  hamnar
i  botten  när  kakan  stjälps  upp .
Varför  inte  prova - himla go'.

HÄR ÄR RECEPTET :

1 Rund  färdigkavlad  Smördeg, ca 32 cm i diam.

FYLLNING :
4-6 Äpplen ,
1 1/2 dl Socker ,
1 msk  malen  Kanel,
2  msk  Maizena  stärkelse,
50  g  Smör,

TILL  SERVERING :
Vispad Grädde  eller Vaniljglass ,

UGN :  225  GRADER.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKALA   Äpplena, ta  bort  kärnhusen och skär  äpplena  i  tunna  klyftor.
Lägg  klyftorna  i  en  lätt  smord  pajform ,  strö  över  socker  och  kanel
och  klicka  över  smöret .
Stek  Äppelklyftorna  knappt  mjuka  i  ugn , ca 15 min.
Ta  ut  dem  och  strö  över  Maizena Stärkelse.
Låt  dem  svalna.

PICKA  Smördegen  med  en  gaffel  och  gör  ett  litet  hål  i  mitten
där  ångan  kan  ta  sig  ut.
Lägg  Smördegen  - enklast  med  pappret  kvar-  över  pajformen.
Ta  bort  pappret  och  vik  in  kanten  runt  om  fyllningen .
GRÄDDA  pajen   ca  20  minuter.

LÅT  SVALNA  INNAN  PAJEN  STJÄLPS  UPP .

LYCKA  TILL !

DU  ångrar  Dig  inte  .

Inga kommentarer: