fredag 14 juli 2017
PLOMMONBRÖD MED HASSELNÖTTER. 2 ST.
HEJSAN !
FRUKOST är viktigt - har Du fastnat i gamla frukostvanor ?
Varför inte prova detta supergoda frukostbröd - som Du kan rosta om Du vill !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst,
5 dl ljummet Vatten, 37 grader
1 dl kallpressad Rapsolja,
2 tsk Salt,
1/2 dl Brödsirap,
250 g Kesella , 10 %
150 g mycket grovhackade Hasselnötter,
1 dl gula Russin ,
15 hackade Katrinplommon ,
16 - 17 dl DINKELMJÖL, fullkorn
PENSLING OCH GARNERING :
1 uppvispat Ägg ,
2 msk Pumpafrön,
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en bunke och häll över vattnet.
Rör tills jästen löser sig.
TILLSÄTT olja, salt, sirap, kesella ,nötter , russin
och katrinplommon.
RÖR i det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig och
släpper bunkens kanter .
Jäs under bakduk ca 30 minuter.
KLÄ två avlånga brödformar ca 1 1/2 liter med bak-
plåtspapper.
STJÄLP upp degen på mjölat bakbord.
Dela i två delar och forma till limpor som Du lägger
i formarna.
SÄTT UGNEN PÅ 250 GRADER.
Låt bröden jäsa under bakduk ca 20 minuter.
PENSLA med Ägg och strö över Pumpafrön.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen i 10 minuter,
sänk till 175 grader och grädda ytterligare ca 30 minuter.
Täck med folie eller bakplåtspapper om de blir mörka .
Låt bröden svalna på galler under bakduk .
TREVLIG FRUKOST !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar