fredag 14 juli 2017

PLOMMONBRÖD MED HASSELNÖTTER. 2 ST.



               HEJSAN !
FRUKOST  är  viktigt  -  har  Du  fastnat  i  gamla  frukostvanor ?
Varför  inte  prova  detta  supergoda frukostbröd - som Du kan rosta om Du vill !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

50 g jäst,
5 dl ljummet Vatten, 37 grader
1 dl kallpressad  Rapsolja,
2 tsk  Salt,
1/2 dl  Brödsirap,
250 g  Kesella , 10 %
150 g  mycket  grovhackade  Hasselnötter,
1 dl  gula  Russin ,
15  hackade  Katrinplommon ,
16 - 17  dl  DINKELMJÖL, fullkorn

PENSLING  OCH  GARNERING :
1 uppvispat Ägg ,
2 msk  Pumpafrön,

SÅ  HÄR  GÖR  DU  :
SMULA  jästen i en bunke och häll över  vattnet.
Rör  tills  jästen  löser  sig.
TILLSÄTT  olja, salt, sirap, kesella ,nötter , russin
och  katrinplommon.
RÖR i  det  mesta  av  mjölet, spara lite  till  utbakningen.
Arbeta  degen  kraftigt  tills  den  känns  smidig  och 
släpper  bunkens  kanter .
Jäs  under  bakduk  ca  30  minuter.
KLÄ  två  avlånga  brödformar  ca  1 1/2  liter med  bak-
plåtspapper.
STJÄLP  upp  degen  på  mjölat  bakbord.
Dela  i  två  delar  och  forma  till  limpor  som Du lägger
i  formarna.
SÄTT  UGNEN  PÅ  250  GRADER.
Låt  bröden  jäsa  under  bakduk ca 20  minuter.
PENSLA  med  Ägg  och  strö  över  Pumpafrön.
GRÄDDA  i  nedre  delen  av  ugnen  i  10  minuter,
sänk  till  175  grader och  grädda  ytterligare  ca  30  minuter.
Täck  med  folie  eller  bakplåtspapper  om  de  blir  mörka .
Låt  bröden  svalna  på  galler  under  bakduk .

TREVLIG  FRUKOST  !

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: