lördag 12 augusti 2017

RÖKT SIK MED ROMSÅS 5-6 PORTIONER.


                    HEJSAN !

Här  är  en  klassisk  lättlagad  förrätt  som
faller  de  flesta  i  smaken .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
RÖKT  SIK,  urbenad
och  skinnfri, ca  50 g / person
ROMSÅS :
2  dl  CREME Fraiche,
1/2  hackad  gul  lök,
1-2  msk  klippt  dill,
dillkvistar,
saften  av  1/2  citron,
2 - 3  msk  sikrom  eller
stenbitsrom,
salt

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BLANDA  CREME Fraiche  med  lök,
klippt  dill  och  citronsaft .
RÖR  ner  rommen  och  avsmaka  med
salt.
FÖRDELA  bitar  av  rökt,  urbenad  sik
på  assietter .
Lägg  en  sked  av  rom-såsen  över  varje
portion,  dekorera  med  dillkvist .

Hoppas att det  smakar !

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: