torsdag 21 september 2017
FRISK GRAPESALLAD MED HALSTRAD PILGRIMSMUSSLA. 4 PORT.
HEJSAN !
Stek pilgrimsmusslorna snabbt i en riktigt upphettad stekpanna.
Halstras de för länge blir de som gummibollar !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 frysta tinade pilgrimsmusslor,
2 grapefrukter,
1 avokado,
1 lime,
2 msk olivolja,
½ tsk strösocker,
½ tsk FLINGSALT,
1 dl fryst, tinad mango,
1 msk rapsolja,
SÅ HÄR GÖR DU :
TORKA pilgrimsmusslorna på hushållspapper.
Skär bort den lilla sidomuskeln på varje mussla.
SKALA grapefrukterna med en vass kniv -
allt det vita, beska ska bort.
Skär ut fina FILEER mellan de vita hinnorna.
HALVERA, kärna ur och tärna avokadon smått.
SKRUBBA limen i ljummet vatten , riv skalet
och pressa juicen.
Blanda skal, juice, olivolja, socker och salt .
Rör tills sockret lösts upp.
FÖRDELA GRAPEFILEER, avokado och mango
på assietter. RINGLA över limeoljan .
HETTA upp en stekpanna riktigt rykande het.
Halstra musslorna snabbt, ca 30sek per sida, i
1 msk rapsolja .
SERVERA GENAST SOM FÖRRÄTT !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar