torsdag 21 september 2017

FRISK GRAPESALLAD MED HALSTRAD PILGRIMSMUSSLA. 4 PORT.



                           HEJSAN !

Stek  pilgrimsmusslorna  snabbt  i  en  riktigt  upphettad  stekpanna.
Halstras  de  för  länge  blir  de  som  gummibollar !

HÄR  ÄR RECEPTET :
4  frysta  tinade  pilgrimsmusslor,
2  grapefrukter,
1  avokado,
1  lime,
2  msk  olivolja,
½ tsk  strösocker,
½ tsk  FLINGSALT,
1  dl  fryst,  tinad  mango,
1  msk  rapsolja,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
TORKA  pilgrimsmusslorna  på  hushållspapper.
Skär  bort  den  lilla  sidomuskeln  på  varje  mussla.
SKALA  grapefrukterna  med  en  vass  kniv -
allt  det  vita,  beska  ska  bort.
Skär  ut  fina  FILEER  mellan  de  vita  hinnorna.
HALVERA,  kärna   ur  och  tärna  avokadon  smått.
SKRUBBA  limen  i  ljummet  vatten ,  riv skalet
och  pressa  juicen.
Blanda  skal, juice, olivolja, socker  och  salt .
Rör  tills  sockret  lösts  upp.
FÖRDELA  GRAPEFILEER,  avokado  och  mango
på  assietter.  RINGLA  över  limeoljan .
HETTA  upp  en  stekpanna  riktigt  rykande  het.
Halstra  musslorna  snabbt, ca  30sek  per sida,  i 
1 msk  rapsolja .
SERVERA  GENAST  SOM  FÖRRÄTT !

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: