fredag 29 september 2017
LAX MED KRÄMIG FETA 4 PERS.
HEJSAN !
LAX räddar nästan alltid bjudmiddagen .
Både lätt att göra och festlig att servera .
Med läcker fyllning blir den dessutom
extra lyxig .
SERVERA laxen med den krämiga fyllningen,
med nykokt potatis eller ris och en god sallad.
HÄR ÄR RECEPTET :
600 - 800 g skinn- och benfri lax ,
1 burk fetaost i tärning ,
finrivet skal av ½ citron ,
1 ½ msk fransk senap ,
1 knippa finhackad persilja ,
1 tsk ROSE'PEPPAR ,
ca 1 dl CREME Fraiche ,
salt, peppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL av spadet från osten och mosa den
med de övriga ingredienserna .
Ta så mycket CREME Fraiche att massan blir krämig .
Salta och peppra .
DRA bort de små benen från laxen med en kraftig
pincett eller tång .
Känn med fingret över laxsidan så hittar Du benraden
lätt .
SKÄR laxen i 4 - 6 lika stora bitar .
Skåra varje bit i mitten så det bildas en djup ficka .
Vik ut kanterna så fyllningen får plats .
Salta lätt .
FÖRDELA fyllningen i fickorna och lägg laxbitarna
på ett ugnssäkert fat.
Stek dem mitt i ugnen i 225 grader i 10 - 15 minuter .
GARNERA med persiljeblad .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar