fredag 29 september 2017

LAX MED KRÄMIG FETA 4 PERS.




                          HEJSAN !

LAX  räddar nästan alltid bjudmiddagen .
Både lätt att göra och festlig att servera .
Med läcker fyllning blir den dessutom
extra  lyxig .

SERVERA  laxen med den krämiga fyllningen,
med  nykokt potatis eller ris och en god sallad.

HÄR ÄR RECEPTET :
600 - 800 g skinn- och benfri lax ,
1 burk fetaost i tärning ,
finrivet skal av ½ citron ,
1 ½ msk fransk senap ,
1 knippa finhackad persilja ,
1 tsk ROSE'PEPPAR ,
ca 1 dl CREME Fraiche ,
salt, peppar ,

SÅ HÄR GÖR DU :

HÄLL  av  spadet  från  osten  och  mosa  den
med  de  övriga  ingredienserna .
Ta  så  mycket  CREME Fraiche  att  massan  blir  krämig .
Salta  och  peppra .
DRA  bort  de  små  benen  från  laxen  med  en  kraftig 
pincett  eller  tång .
Känn  med  fingret  över  laxsidan  så  hittar  Du  benraden
lätt .
SKÄR  laxen  i  4 - 6  lika  stora  bitar  .
Skåra  varje  bit  i  mitten  så  det  bildas  en  djup  ficka .
Vik  ut  kanterna  så  fyllningen  får  plats .
Salta  lätt .
FÖRDELA  fyllningen  i  fickorna  och  lägg  laxbitarna
på  ett  ugnssäkert  fat.
Stek  dem  mitt  i  ugnen  i  225  grader  i  10 - 15  minuter .
GARNERA  med  persiljeblad .

LYCKA  TILL !



                       

Inga kommentarer: