fredag 29 september 2017

STEK MED SVAMP , 4 PERS.



                  HEJSAN !

mmm...JÄTTEGOTT !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

500 g  oxstek,  ex- vis  fransyska,  delad  i  4 - 8
skivor  kött ,
2  tsk  olja ,
salt, peppar
SÅS :
4 schalottenlökar ,
2  dl  rödvin ,
2  dl  vatten ,
4  msk  vilt- och  kantarellfond ,
eller  kalvfond ,
1  tsk  maizena ,
TILLBEHÖR :
Champinjoner,
sockerärter ,
pressad  potatis

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
KOKA finhackad  schalottenlök  i  rödvin ,
vatten  och  fond .
Red  med  lite  maizena  utrört  i  lite  kallt vatten.
Smaka  av  med  salt  och  peppar.
STEK  köttet  i  olja  ca  2  minuter  på  varje  sida
och  krydda  med  salt  och  peppar .
HALVERA  champinjonerna  och  stek  dem .

SERVERA  kött  och  champinjoner  med  ångkokta
sockerärter .
Pressad  potatis  smakar  bra  till .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: