fredag 29 september 2017
STEK MED SVAMP , 4 PERS.
HEJSAN !
mmm...JÄTTEGOTT !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g oxstek, ex- vis fransyska, delad i 4 - 8
skivor kött ,
2 tsk olja ,
salt, peppar
SÅS :
4 schalottenlökar ,
2 dl rödvin ,
2 dl vatten ,
4 msk vilt- och kantarellfond ,
eller kalvfond ,
1 tsk maizena ,
TILLBEHÖR :
Champinjoner,
sockerärter ,
pressad potatis
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA finhackad schalottenlök i rödvin ,
vatten och fond .
Red med lite maizena utrört i lite kallt vatten.
Smaka av med salt och peppar.
STEK köttet i olja ca 2 minuter på varje sida
och krydda med salt och peppar .
HALVERA champinjonerna och stek dem .
SERVERA kött och champinjoner med ångkokta
sockerärter .
Pressad potatis smakar bra till .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar