torsdag 12 oktober 2017

ANNIKAS WOK MED THAISMAK 4 PERS.



                   HEJSAN !

Detta  var  himmelens  gott !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
300  g  kalkonschnitzel ,  strimlad
2  paket  snabbnudlar (utan kryddtillsats)
1  påse  Wokgrönsaker  Thai
1  msk  vegetabilisk  olja,
1  dl  tjock  kokosmjölk ,
1  tsk  grön  currypasta ,
1  lime,
MARINAD :
2  hackade  vitlöksklyftor ,
1   chili , urkärnad  och  hackad
(styrka  efter  smak )
1  msk  riven  färsk  ingefära ,
1  pressad  lime ,
2  tsk  sesamolja,
1 tsk  asiatisk  FISH SAUCE.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
RÖR  ihop  ingredienserna  till  marinaden,
häll  den  över  den  strimlade  kalkonen  och
låt  stå  i  kylen  minst  1  timme.
LÅT  nudlarna  dra  i  kokhett  vatten  tills  de
är  precis  mjuka .
Hetta  upp  woken  med  lite  av  oljan .
Häll  i  köttet  med  marinaden  och  woka  på
hög  värme .
Fös  upp  köttet  på  wokens  kanter  efter  hand
som  det  börjar  bli  färdigt .
TILLSÄTT  mer  olja  samt  wokgrönsaker
och  woka  dem  i  5  min .
Blanda  kött  och  grönsaker  i  woken  och  till-
sätt  kokosmjölk  och  currypasta .
SÄNK  till  medelvärme ,  tillsätt  nudlarna  och
låt  alltsammans  puttra  ihop  ett  par  minuter.

SERVERA  med  limeklyftor .

SMAKLIG  MÅLTID !

Inga kommentarer: