torsdag 12 oktober 2017
ANNIKAS WOK MED THAISMAK 4 PERS.
HEJSAN !
Detta var himmelens gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g kalkonschnitzel , strimlad
2 paket snabbnudlar (utan kryddtillsats)
1 påse Wokgrönsaker Thai
1 msk vegetabilisk olja,
1 dl tjock kokosmjölk ,
1 tsk grön currypasta ,
1 lime,
MARINAD :
2 hackade vitlöksklyftor ,
1 chili , urkärnad och hackad
(styrka efter smak )
1 msk riven färsk ingefära ,
1 pressad lime ,
2 tsk sesamolja,
1 tsk asiatisk FISH SAUCE.
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR ihop ingredienserna till marinaden,
häll den över den strimlade kalkonen och
låt stå i kylen minst 1 timme.
LÅT nudlarna dra i kokhett vatten tills de
är precis mjuka .
Hetta upp woken med lite av oljan .
Häll i köttet med marinaden och woka på
hög värme .
Fös upp köttet på wokens kanter efter hand
som det börjar bli färdigt .
TILLSÄTT mer olja samt wokgrönsaker
och woka dem i 5 min .
Blanda kött och grönsaker i woken och till-
sätt kokosmjölk och currypasta .
SÄNK till medelvärme , tillsätt nudlarna och
låt alltsammans puttra ihop ett par minuter.
SERVERA med limeklyftor .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar