torsdag 12 oktober 2017
BANANKAKA MED APELSINSÅS
HEJSAN !
Mosade bananer och havregryn ger fin konsistens
åt kakan, som äts med fluffig apelsinsås .
En gång i tiden var detta en "symöteskaka", som
gick runt på våra träffar .
Jättegod , prova själva !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg ,
3 dl socker ,
50 g smör ,
eller margarin,
3 dl vetemjöl ,
1 tsk bakpulver ,
2 dl havregryn ,
2 st. mosade bananer ,
1 dl mjölk ,
APELSINSÅS :
1 äggula ,
½ dl socker ,
1 tsk rivet apelsinskal ,
1 1/2 msk pressad apelsinsaft ,
2 dl vispgrädde ,1 äggvita ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT fettet och låt det svalna .
Mosa bananerna .
Vispa ägg och socker poröst .
Blanda mjöl, havregryn och bakpulver .
RÖR ner blandningen i äggsmeten .
Tillsätt bananer, matfett och mjölk
och rör om tills allt blandat sig .
GRÄDDA smeten i smord , bröad form
i 175 grader varm ugn , ca 1 timme .
APELSINSÅS :
Vispa äggula och socker pösigt .
Smaksätt med rivet apelsinskal och
apelsinsaft .
Vänd försiktigt ned den vispade grädden
och den hårt vispade äggvitan .
SERVERA såsen till banankakan .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar