torsdag 12 oktober 2017

BANANKAKA MED APELSINSÅS




                             HEJSAN !

Mosade  bananer  och  havregryn  ger  fin  konsistens
åt  kakan,  som  äts  med  fluffig  apelsinsås .
En  gång  i  tiden  var  detta  en   "symöteskaka",  som
gick  runt  på  våra  träffar .
Jättegod ,  prova  själva !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
3  ägg ,
3  dl  socker ,
50 g  smör ,
eller  margarin,
3  dl  vetemjöl ,
1  tsk  bakpulver ,
2  dl  havregryn ,
2  st.  mosade  bananer ,
1  dl  mjölk ,

APELSINSÅS :
1 äggula ,
½  dl  socker ,
1  tsk  rivet  apelsinskal ,
1 1/2  msk  pressad  apelsinsaft ,
2  dl  vispgrädde ,1  äggvita ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SMÄLT  fettet  och  låt  det  svalna .
Mosa  bananerna .
Vispa  ägg  och  socker  poröst .
Blanda  mjöl,  havregryn  och  bakpulver .
RÖR  ner  blandningen  i  äggsmeten .
Tillsätt  bananer,  matfett  och  mjölk
och  rör  om  tills  allt  blandat  sig .
GRÄDDA  smeten  i  smord ,  bröad  form
i  175  grader  varm  ugn ,  ca  1  timme .
APELSINSÅS :
Vispa  äggula  och  socker  pösigt .
Smaksätt  med  rivet  apelsinskal  och
apelsinsaft .
Vänd  försiktigt  ned  den  vispade  grädden
och  den  hårt  vispade  äggvitan .

SERVERA  såsen  till  banankakan .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: