tisdag 3 oktober 2017

LÄTTA CHOKLADKAKAN 15 - 18 SKIVOR .



                          HEJSAN !

Bland  alla  goda  mjuka  kakor ,  älskar  jag  den  här  mest !
Den  är  så  enkel  att  göra   och  snabb  att  röra  ihop .

HÄR  ÄR  RECEPTET:
3  dl  socker,
2 1/2  dl  vetemjöl ,
2  tsk  bakpulver ,
1  tsk  vaniljsocker ,
1/2  dl  kakao ,
150  g  smält  smör/margarin ,
2  lättvispade  ägg ,
1 1/2  dl  KOKANDE / HETT  VATTEN ,

GARNERING :
30 - 50  g  vit  choklad ,
physalis ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BLANDA  alla  torra  ingredienser  och  sikta
ner  i  en  skål .
Rör  ner  smör  och  lättvispade  ägg  och  till-
sist  kokande  vatten .
HÄLL  smeten  i  en  smord  och  bröad  form ,
-avlång  SOCKERKAKSFORM .
GRÄDDA  kakan  på  den  nedersta  falsen  i
175  grader  ca  40  minuter  eller  tills  den 
känns  torr  med  sticka .
Ringla  över  smält  vit  choklad .
GARNERA  med  physalis .

Kakan är lika god utan garnering .

TIPS !
            VAR  noga  så  att  chokladen  inte  kommer
             i  kontakt  med  vattenångan  när  Du  smälter
             den  över  vattenbad , - då blir chokladen  grå.

LYCKA  TILL !














    

             

Inga kommentarer: