tisdag 3 oktober 2017
PISTASCHRUTOR 30 RUTOR.
HEJSAN !
Prova gärna att göra dessa underbart goda rutor,
kanske är det ett födelsedags-kalas på intågande.
HÄR ÄR RECEPTET :
175 g mörk choklad ,
200 g mjukt smör/margarin ,
2 1/2 dl socker ,
2 ägg ,
3 dl vetemjöl ,
1 tsk bakpulver,
GLASYR :
1 dl vispgrädde ,
ca 150 g hackad mörk choklad ,
3/4 dl hackade pistaschmandlar,
SÅ HÄR GÖR DU :
RIV blockchokladen i matberedare med en grov
riv-skiva eller för hand .
Rör smör/margarin och socker poröst .
Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning .
BLANDA samman vetemjöl och bakpulver och
rör ner i äggsmeten .
Rör ner den rivna chokladen .
BRED ut smeten i en liten bakpappersklädd
långpanna, 20 x 28 cm.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 35 minuter.
Prova med sticka .
KOKA ihop grädden och rör ner chokladen till
en jämn smet .
Bred glasyren över den avsvalnande kakan .
STRÖ över RIKLIGT med pistaschmandlar .
Skär i rutor när kakan kallnat .
TID för denna lyxiga kaka ca 45 minuter.
LYCKA TILL !
Ge bort kaka eller Bjuda på den själv !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar