tisdag 3 oktober 2017

PISTASCHRUTOR 30 RUTOR.



                      HEJSAN !

Prova  gärna  att  göra  dessa  underbart  goda  rutor,
kanske  är  det  ett  födelsedags-kalas  på  intågande.

HÄR  ÄR  RECEPTET :
175  g  mörk  choklad ,
200  g  mjukt  smör/margarin ,
2 1/2  dl  socker ,
2  ägg ,
3  dl  vetemjöl ,
1  tsk  bakpulver,

GLASYR :
1  dl  vispgrädde ,
ca  150  g  hackad  mörk  choklad ,
3/4  dl hackade  pistaschmandlar,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
RIV  blockchokladen  i  matberedare  med  en  grov
riv-skiva   eller  för  hand .
Rör  smör/margarin  och  socker  poröst .
Tillsätt  äggen,  ett  i  taget  under  omrörning .
BLANDA  samman  vetemjöl  och  bakpulver  och
rör  ner  i  äggsmeten .
Rör  ner  den  rivna  chokladen .
BRED  ut  smeten  i  en  liten  bakpappersklädd
långpanna,  20 x 28  cm.
Grädda  mitt  i  ugnen  i  175  grader  ca  35  minuter.
Prova  med  sticka .
KOKA  ihop  grädden  och  rör  ner  chokladen  till
en  jämn  smet .
Bred  glasyren  över  den  avsvalnande  kakan .
STRÖ  över  RIKLIGT  med  pistaschmandlar .
Skär  i  rutor  när  kakan  kallnat .

TID   för  denna  lyxiga  kaka  ca  45  minuter.

LYCKA  TILL !

Ge  bort  kaka  eller  Bjuda  på  den  själv !

Inga kommentarer: