tisdag 3 oktober 2017

KINAGRYTA MED FLÄSKFILE' 4 PERS.

l

          HEJSAN !

En  riktigt  bra  bjudrätt  som  kan  förberedas
tills  det  är  dags  att  reda  av .
Himla  gott  är  det  också !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  FLÄSKFILE',  ca 500 g,
salt  å  peppar ,
1  burk  konserverad  ananas  i  skivor ,
ca  140 g (spara spadet till såsen )
1  burk  avrunna  skivade  BAMBUSKOTT
och Vattenkastanjer ,  eller  böngroddar,
ca  140  g
1  grön  och  1  röd strimlad  paprika.
SÖTSUR  SÅS :
3  dl  vatten +  spadet  från  ananasen
2  msk  vitvinsvinäger ,
1  msk  kinesisk  soja ,
2  msk  sirap ,
½  köttbuljongtärning
eller  1  msk  köttfond,
1  pressad  vitlöksklyfta ,
ca  1  msk  potatismjöl,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
STEK  FLÄSKFILEN   i  skivor  och  krydda
med  salt  och  peppar .
Vispa  ur  pannan  med  totalt  3  dl  vatten.
Lägg  över  kött  och  sky  i  en  gryta .
DELA  ananasen  i  mindre  bitar .
Stek   grönsaker  och  ananas  hastigt  tills  de 
får  färg  men  ändå  behåller  sin  krispighet.
LÄGG  över  grönsaker  och  ananas  i  grytan
och  tillsätt  ananasspad,  vinäger ,  soja  och  sirap.
Smula  ner  buljongtärningen  och  pressa  ner  vitlök.
LÅT  grytan  koka  ihop  ett  par minuter .
Rör  ut  potatismjölet  i  lite  vatten  och  tillsätt
under  omrörning  tills  det  börjar  sjuda.
Låt  inte  såsen  koka  då  kan  den  bli  tunn .

SERVERA  med  kokt  ris  och  en  god  sallad.

SMAKLIG  MÅLTID !

Inga kommentarer: