tisdag 12 december 2017
SMALA JANSSON , 8 PORT.
HEJSAN !
JANSSON vill jag gärna ha på julen,
här är en smalare variant , där grädden
är utbytt mot mjölk .
Genom att koka potatisen i mjölk blir
gratängen ändå krämig .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg potatis ,
5 dl - 8 dl mjölk 3%
1 burk ANSJOVISFILEER ,
( 125 g)
2 msk maizena såsredning
peppar ,
1 gul lök ,
1 msk smör ,
2-3 msk ströbröd .
UGN : 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
STRIMLA potatis .
Koka i mjölk nästan mjuk, ca 10 min .
Krydda med peppar, eventuellt salt.
TILLSÄTT maizena så att såsen blir fyllig .
Ta i mer om det behövs .
SKALA och skär löken i skivor .
Fräs den mjuk i smör /margarin .
Smörj en ugnsform .
Lägg hälften av potatisblandningen i botten .
FYLL på med lök, ansjovis och resten av
potatisblandningen .
Strö över ströbrödet .
Grädda i nedre delen av ugnen 30 35 min.
Himla go !
GOD JUL !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar