söndag 2 juli 2017

FÄRSKPOTATISPAJ 4 PERS .



            HEJSAN !

DET HÄR ÄR EN OSLAGBAR KOMBINATION
AV POTATIS, LÖK, OST OCH OLIVER.

VÄL VÄR ATT PROVA !

HÄR ÄR RECEPTET :
PAJBOTTEN :
2 ½ dl vetemjöl,
75 g smör/margarin,
3/4 dl KESELA,
FYLLNING :
500 g kokt färskpotatis,
1 rödlök ,
250 g fetaost,
12- 15 svarta oliver,
3 ägg,
6 dl ägg,
svartpeppar.
timjan,

SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA  samman  mjöl och smör/margarin
till  en  smulig  deg .
Tillsätt  KESELLA  och  samla  till  en  fast  deg.
Slå  in  degen  i  plastfolie .
Låt  stå  i  kyl  ca  1  timme .
SÄTT  UGNEN  PÅ  200  GRADER.
Kavla  ut  degen  och  klä  pajformen.
Nagga  degen .
Grädda  i  10- 15 min,  eller  tills  den  fått  färg.
Låt  svalna  innan  Du  lägger  i  fyllningen .
SKÄR potatisen  i  klyftor.
Skala  och  klyfta  löken  .
Tärna  fetaosten  .
FÖRDELA  potatis,  lök,  ost  och  oliver  i  pajskalet .
Vispa  samman  ägg  och  mjölk  och  häll  i  pajskalet.
KRYDDA .

UGNSBAKA  i  30- 40 min  eller  tills  fyllningen  stelnat .

SMAKLIG  MÅLTID  och  LYCKA  TILL !


Inga kommentarer: