söndag 18 februari 2018
ÄPPLEPAJ MED KOLASMAK 4-6 PORT.
HEJSAN !
Nu får vi allt ha något riktigt gott
till efterrätt , vad sägs om denna ?
mmm...
HÄR ÄR RECEPTET :
1 rund smördeg , ca 400 g
eller 4-5 degplattor,
4 - 5 röda äpplen ,
25 g kallt smör /margarin ,
3/4 dl ljust eller mörkt
MUSCOVADO - socker ,
UGN : 200 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG smördegen i en pajform, ca 27 cm
i diameter.
Om Du använder smördegsplattor så kavla
ihop dem så att de täcker pajformsbottnen.
DELA äpplena i tunna klyftor, ta bort
kärnhusen .
Lägg klyftorna i ett vackert mönster över
pajbottnen .
HYVLA över kallt smör och strö över
MUSCOVAD- sockret .
Om det klibbar ihop så pensla ut det med
brödpensel när det mjuknat i ugnen .
GRÄDDA i ca 20 minuter .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar