söndag 18 februari 2018

ÄPPLEPAJ MED KOLASMAK 4-6 PORT.



                  HEJSAN !

Nu  får   vi  allt  ha  något  riktigt  gott
till  efterrätt , vad  sägs  om  denna ?
mmm...

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  rund  smördeg ,  ca  400 g
eller  4-5 degplattor,
 4 - 5  röda  äpplen  ,
25  g  kallt  smör /margarin ,
3/4  dl  ljust eller  mörkt
MUSCOVADO - socker ,
 UGN :  200  grader .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
LÄGG  smördegen  i  en  pajform,  ca  27  cm
i  diameter.
Om  Du  använder  smördegsplattor  så  kavla
ihop  dem  så  att  de  täcker  pajformsbottnen.
DELA  äpplena  i  tunna  klyftor,  ta  bort 
kärnhusen .
Lägg  klyftorna  i  ett  vackert  mönster  över
pajbottnen .
HYVLA  över  kallt  smör  och  strö  över
MUSCOVAD-  sockret .
Om  det  klibbar  ihop  så  pensla  ut  det  med
brödpensel  när  det  mjuknat  i  ugnen .
GRÄDDA  i  ca  20  minuter .

LYCKA   TILL !

Inga kommentarer: